المحوجة
المحوجة من المخبوزات التى كنا نصنعها فى العيد زمان وبالطبع كنا نصنع منها كميات كبيرة
كانت المحوجة صنفان المحوجة بالعسل الأسود والمحوجة بالسكر
وكنا فى الغالب نصنعها من العسل الأسود وقلما نصنعها من السكر
إعداد المحتويات
دقيق
بيكنج باودر
سكر
زيت
تحويجه من العطارأو محوجة أو مغات كلها نفس الإسم
إعداد المحتويات
دقيق
بيكنج باودر
سكر
زيت
تحويجه من العطارأو محوجة أو مغات كلها نفس الإسم
تقلب المقادير الجافه ثم يضاف الكل على العجينة يتم العجن جيدا ثم تفرد العجينة فى صوانى بعد دهنها بالزيت
ثم تدخل الفرن المتوسط وأول ما الجوانب تحمرّ يحمر الوش مع الإنتباه حتى لاتحترق ثم تخرج من الفرن وتترك لتبرد فى الصينيه
كانت المكونات
دقيق
عسل اسود
زيت
تحويجه من العطارأو محوجة أو مغات كلها نفس الإسم
بيكنج بودر
سمسم وحبة البركة
الطريقة
يتم عجن كل المقاديرمع بعض وهتكون العجينة بتلزق شوية عشان العسل
ثم تدهن الصوانى بالزيت ويتم تبطيط العجينة فى الصوانى ويتم تقطعها قبل ما تدخل الفرن ونرش على الوش سمسم وندخلها الفرن
عسل اسود
زيت
تحويجه من العطارأو محوجة أو مغات كلها نفس الإسم
بيكنج بودر
سمسم وحبة البركة
الطريقة
يتم عجن كل المقاديرمع بعض وهتكون العجينة بتلزق شوية عشان العسل
ثم تدهن الصوانى بالزيت ويتم تبطيط العجينة فى الصوانى ويتم تقطعها قبل ما تدخل الفرن ونرش على الوش سمسم وندخلها الفرن
ثم توضع المحوجة فى صفايح حتى لا تستطرى ويتم استهلاكها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق