موسم البلح في بدايه الشتا و بيكون كتير و رخيص الثمن و مربي البلح جميله جدا و تصبر متخزنه لفتره طويله
المقادير
2 ك بلح سمان
1ك سكر ابيض عادى
ليمونه
قرنفل لو تحبي
الطريقة
يقشر البلح ويفصص من النوى فيصير ال2 ك كيلو واحد ونضه فى حلة ونضع عليه الكيلو سكر
ونتركه ليلة كاملة عشان يجيب ميته
والصبح نشغل عليه نار هادية وتغطيه
ونعصر عليه نص ليمونة
نجد لونه بيغمق
لغاية مانحس انه خلاص اتهرا ع الاخر
وساعتها هيبقى لونها بنى غامق
وبعدها نجيب الخلاط اليدوى ونضربه فى الحلة ونحطه فى برطمانات
ولو مفيش خلاط يدوى نضربه فى الخلاط العادى
ويمكن وضع 3 قرنفلات عليه عشان بيديه ريحة حلوة
الطريقه من منتدي فتكات بالصور :
المقادير
2 ك بلح سمان
1ك سكر ابيض عادى
ليمونه
قرنفل لو تحبي
الطريقة
يقشر البلح ويفصص من النوى فيصير ال2 ك كيلو واحد ونضه فى حلة ونضع عليه الكيلو سكر
ونتركه ليلة كاملة عشان يجيب ميته
والصبح نشغل عليه نار هادية وتغطيه
ونعصر عليه نص ليمونة
نجد لونه بيغمق
لغاية مانحس انه خلاص اتهرا ع الاخر
وساعتها هيبقى لونها بنى غامق
وبعدها نجيب الخلاط اليدوى ونضربه فى الحلة ونحطه فى برطمانات
ولو مفيش خلاط يدوى نضربه فى الخلاط العادى
ويمكن وضع 3 قرنفلات عليه عشان بيديه ريحة حلوة
الطريقه من منتدي فتكات بالصور :
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق