بسم الله الرحمن الرحيم
اول حاجة طبعا نغسل الفول وننظفه وينقع لمدة يوم وليلة كاملة
لعمل طعمية هشة
المقادير
كيلو فول مدشوش
بصلة كبييييييييرة
راس توم
خضرة حوالى حزمة صغيرة
ملعقة كبيرة شمر
الطريقة
ويتم تغيير الماء كل شوية عشان الريحة ولو فى الصيف يوضع فى التلاجة احسن
والمكونات كما ذكرنا بسيطة
بصلة كبيرة وراس توم مع شوية خضرة صغيرة يعنى ممكن حزمة وما تكتريش لانها هتسود منك واحنا عايزين لونها دهبى
بعد كدة نصفيه كويس جدا لفترة لان الخضرة بتطلع مية مع الفرم
وادى صورة للمكونات
هنركب المفرمة اليدوى لالالازم اليدوى لان اللى بالكهربا مش نافعة خالص ومتعبة
نحط شوية فول مع بصل مع توم وخضرة عشان العجينة تبقى مخلوطة
ونبدا عملية الفرم ونحط المقادير شوية بشوية
وادى الفرم من قريب
وكده خلصنا المقدار
هنفرم مرة كمان وتبقى ناعمة شوية
وده الفرق بين الناعم والخشن لو عايزاها خشنة براحتك ما تفرميهاش تانى
ودى صورة اقرب للعجينة بعد ما خلصنا المقدار كله
ودى صورة اقرب للعجينة الناعمة مفرومة مرتين
كدة عجنتها بايديا عشان المكونات تختلط ببعضها
هتكيّسيها فى اكياس التلاجة لحين استخدامها
وتبقى رفيعة يعنى تبططيها عشان ما تاخدش مكان فى التلاجة وسهلة الفك بعد طلوعها
نيجى للمرحلة المهمة عايزاها زى الجاهزة اللى بتشتريها من برة عجينة جاهز هتيجى تضربيها فى الكيتشن او مضرب كهربا شوية لحد ما تبقى زى الكريمة مالهاااااااااااااااااااااااااش حل بجد
دى حشوة عبارة عن فلفل حار شطة جدا مفروم مع توم وبخزنة لاى حاجة فول او طعمية وطعمه حلو جدا وهتحشى بيها الطعمية على ايدك وصوابعك
مفيش مضرب عنك تتصرفى وتجيبى بيضة وشوية كزبرة ناشفة نص مطحونة وملح واشتغلىبالمعلقة
ودى فى الزيت بتتحمر وقلبتها على الوجه التانى
شوفو شكلها دهبى ازاى والطعم خطيييييرة
ودى بقى الاقراص المحشية بالحشوة مرشوشة بالسمسم
هنعمل بقى عين الكتكوت
هتجيبى بيضة مسلوقة نص سليق وهتغلفيها بعجينة الطعمية وتحمريها فى زيت غزييييييييييييييييييير زى الصورة كده حتى للاطفال شكلها مغرى
وده شكله النهائى
منقول
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق