الجمعة، 28 مارس 2014

عمل طعمية هشة

بسم الله الرحمن الرحيم
لعمل طعمية هشة
المقادير
كيلو فول مدشوش
بصلة كبييييييييرة
راس توم
خضرة حوالى حزمة صغيرة
ملعقة كبيرة شمر
الطريقة
اول حاجة طبعا نغسل الفول وننظفه وينقع لمدة يوم وليلة كاملة
ويتم تغيير الماء كل شوية عشان الريحة ولو فى الصيف يوضع فى التلاجة احسن



والمكونات كما ذكرنا بسيطة

بصلة كبيرة وراس توم مع شوية خضرة صغيرة يعنى ممكن حزمة وما تكتريش لانها هتسود منك واحنا عايزين لونها دهبى



بعد كدة نصفيه كويس جدا لفترة لان الخضرة بتطلع مية مع الفرم
وادى صورة للمكونات



هنركب المفرمة اليدوى لالالازم اليدوى لان اللى بالكهربا مش نافعة خالص ومتعبة



نحط شوية فول مع بصل مع توم وخضرة عشان العجينة تبقى مخلوطة



ونبدا عملية الفرم ونحط المقادير شوية بشوية
وادى الفرم من قريب
وكده خلصنا المقدار



هنفرم مرة كمان وتبقى ناعمة شوية
وده الفرق بين الناعم والخشن لو عايزاها خشنة براحتك ما تفرميهاش تانى
ودى صورة اقرب للعجينة بعد ما خلصنا المقدار كله



ودى صورة اقرب للعجينة الناعمة مفرومة مرتين
كدة عجنتها بايديا عشان المكونات تختلط ببعضها



هتكيّسيها فى اكياس التلاجة لحين استخدامها



وتبقى رفيعة يعنى تبططيها عشان ما تاخدش مكان فى التلاجة وسهلة الفك بعد طلوعها







نيجى للمرحلة المهمة عايزاها زى الجاهزة اللى بتشتريها من برة عجينة جاهز هتيجى تضربيها فى الكيتشن او مضرب كهربا شوية لحد ما تبقى زى الكريمة مالهاااااااااااااااااااااااااش حل بجد


دى حشوة عبارة عن فلفل حار شطة جدا مفروم مع توم وبخزنة لاى حاجة فول او طعمية وطعمه حلو جدا وهتحشى بيها الطعمية على ايدك وصوابعك


مفيش مضرب عنك تتصرفى وتجيبى بيضة وشوية كزبرة ناشفة نص مطحونة وملح واشتغلىبالمعلقة 




ودى فى الزيت بتتحمر وقلبتها على الوجه التانى



شوفو شكلها دهبى ازاى والطعم خطيييييرة



ودى بقى الاقراص المحشية بالحشوة مرشوشة بالسمسم



هنعمل بقى عين الكتكوت
هتجيبى بيضة مسلوقة نص سليق وهتغلفيها بعجينة الطعمية وتحمريها فى زيت غزييييييييييييييييييير زى الصورة كده حتى للاطفال شكلها مغرى



وده شكله النهائى





منقول

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

ألعاب زمان

قد يستحقر البعض أساليب اللعب زمان . ولكن بشئ من الإنصاف يمكن أن نعدد من المزايا التى فى تلك الألعاب بما يصعب حصره . وهنا نترك لكم ف...