المقادير
معلقة كبيرة خميرة فورية او من المخبز
معلقة كبيرة سكر
كيلو دقيق
كبشتين كبار سمنة
معلقة كبيرة زيت
عجوة
الطريقة
تحطى الخميرة فى كوب ماء وتحطى علية السكر وتدوبيهم وتحطية فى مكان دافى ربع ساعة
بعد كده تحطى السمنة على النار لحد ما تقدح يعنى تسخن خالص
بعد كده تحطيهم على كيلو الدقيق وعليهم الخميرة وشوية الزيت
ونقلبهم بالمعلقة عشان السمنة سخنة لحد ما العجينة تلم معانا كده
بعد كده نحطها فى مكان دافى ونسيبها تختمر لمده ساعة لحد ما يبقى شكلها كده
بعد كده نجهز العجوة لو عندك عجوة سايحة يبقى كويس انا كان عندى بلح عجوة فشلت منة النوى
وحطيتة على النار وحطيت علية شوية مية ونص كيس بيكمبودر فالبلح ساح وبقى عجوة سايحة
بعد كده هتجيبى العجينة وتفرديها وتبتدى الحشو
هنرش شوية دقيق وبعدها هنفرد العجينة
هنموت طرف من اطراف العجينة عشان لما نيجى نلف تلزق معانا و نحط العجوة ونبتدى نلفها رول
وبعد كده تجيبى بيضة وتدهنى وشهم بيها بالفرشة وتحطى عليهم سمسم وتدخليهم الفرن من تحت
وبعد كده على الشواية بس تخلى بالك من الشواية لانهم بيتحمروا بسرعة من فوق عشان البيض
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق