طريقة عمل العاشورة والبليلة
المقادير نص كيلو قمح - كيلو لبن - سكر حسب المذاق- نص معلقة شاى فانيليا - 4 معالق نشا مذابه فى كوب لبن بارد
الطريقه يُنقع القمح لمدة ساعتين
ثم نوقد عليه النار بعد تصفيته من الماء الذى نقع فيه ونضيف ماء جديد
وهنا شكله بعد ما اتسلق واستوى حنلاقى حبة القمح مفشره
وبعد كده ممكن نجهز البليله بأن نضيف عليها لبن وسكر وتؤكل
تجهيز العاشوره نأخذ جزءا من القمح المسلوق حوالى نص الكميه ونرفعه على النار
ونضيف عليه كيلو اللبن والسكر حسب الذوق
ونضيف نصف معلقة من الفانيليا
وهنا نذيب 4 معالق النشا فى كوب لبن بارد
وبعد الغليان نضيف عليها النشا مع التقليب
ويكون قوامه تقيل مثل الرز بلبن
وهنا بعد ما فرغناه فى الاطباق
المقادير نص كيلو قمح - كيلو لبن - سكر حسب المذاق- نص معلقة شاى فانيليا - 4 معالق نشا مذابه فى كوب لبن بارد
الطريقه يُنقع القمح لمدة ساعتين
ثم نوقد عليه النار بعد تصفيته من الماء الذى نقع فيه ونضيف ماء جديد
وهنا شكله بعد ما اتسلق واستوى حنلاقى حبة القمح مفشره
وبعد كده ممكن نجهز البليله بأن نضيف عليها لبن وسكر وتؤكل
تجهيز العاشوره نأخذ جزءا من القمح المسلوق حوالى نص الكميه ونرفعه على النار
ونضيف نصف معلقة من الفانيليا
وهنا نذيب 4 معالق النشا فى كوب لبن بارد
وبعد الغليان نضيف عليها النشا مع التقليب
ويكون قوامه تقيل مثل الرز بلبن
وهنا بعد ما فرغناه فى الاطباق
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق