طريقة عمل المحوجة
المحوجة بالسكر
المقادير
كيلو دقيق
نص باكو بيكنج باودر
نص كيلو سكر حوالى كوبايتين ونص
نص كيلو زيت وممكن تزودى شويه
حوالى كوب لبن
تحويجه من العطار حوال13 معلقه كبيرة مليانه
كيلو دقيق
نص باكو بيكنج باودر
نص كيلو سكر حوالى كوبايتين ونص
نص كيلو زيت وممكن تزودى شويه
حوالى كوب لبن
تحويجه من العطار حوال13 معلقه كبيرة مليانه
وسمسم
ذرة ملح
ذرة ملح
الطريقه
- نقلب المقادير الجافه الاول مع ترك جزء من السمسم للوجه ثم نضيف الزيت ونعجن كويس ونضيف اللبن جزء جزء
- نفرد العجينة فى صينيه بالزيت
واسهل طريقه نلبس كيس ونضغط عليها ويا ريت تبقى مش سميكه
- يرش الوجه بباقى السمسم وتقطع بالسكينه
- نقلب المقادير الجافه الاول مع ترك جزء من السمسم للوجه ثم نضيف الزيت ونعجن كويس ونضيف اللبن جزء جزء
- نفرد العجينة فى صينيه بالزيت
واسهل طريقه نلبس كيس ونضغط عليها ويا ريت تبقى مش سميكه
- يرش الوجه بباقى السمسم وتقطع بالسكينه
ثم ندخلها الفرن المتوسط وأول ما الجوانب تحمرّ نحمّر وشها قليلا تحت الشوايه اذا احتاجت
بس ننتبه حتى لاتحترق ثم نخرجها وتترك لتبرد فى الصينيه
طريقة عملها بالعسل
المقادير
نص كيلو دقيق
نص كوب عسل اسود
نص كوب زيت
ربع كوب لبن
3 ملاعق كبيرة حلبة مطحونة محوجة (مغات)
بيكنج بودر
نص كوب سكر
سمسم.....حبة البركة
الطريقة
نعجن كل المقاديرعلى بعض وهتكون العجينة بتلزق شوية عشان العسل
ندهن صنيه بالزيت ونبطط العجينة فيها ونقطعها قبل ما تدخل الفرن ونرش على الوش سمسم وندخلها الفرن
ودى الصور
نص كيلو دقيق
نص كوب عسل اسود
نص كوب زيت
ربع كوب لبن
3 ملاعق كبيرة حلبة مطحونة محوجة (مغات)
بيكنج بودر
نص كوب سكر
سمسم.....حبة البركة
الطريقة
نعجن كل المقاديرعلى بعض وهتكون العجينة بتلزق شوية عشان العسل
ندهن صنيه بالزيت ونبطط العجينة فيها ونقطعها قبل ما تدخل الفرن ونرش على الوش سمسم وندخلها الفرن
ودى الصور
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق