الخميس، 1 ديسمبر 2022

خبز أوزبكستان

خبزأوزبكستان


http://i.imgur.com/fqx2l.jpg


طريقة عمل خبز أوزبكستان بالصور

المقادير :
500 مل حليب يعني حوالي 3 كوب من الأكواب المعيارية
75 جم زبدة يعني 3/4 اصبع
م ك سكر
م ص ملح
م ك خميرة
دقيق حسب الخليط
الطريقة :
نُسخن الحليب ثم نُضيف له الملح والسكر والزبدة ونترك الزبدة تسيح ثم نخلي الحليب يبرد يعني يكون فاتر


http://i.imgur.com/4W9q4.jpg

ثم نضيف الخميرة ونتركها عشر دقائق حتي تتفاعل

http://i.imgur.com/dRg5j.jpg

ثم نضيف الدقيق قليلا قليلا بحيث تكون العجينة لينة وطرية
ونعجن ذي ما إحنا عارفين  حوالي عشر دقائق


http://i.imgur.com/69MYJ.jpg

ودا بعد التخمير

http://i.imgur.com/C66cM.jpg

ثم تقطع

http://i.imgur.com/Pdb9y.jpg

وتفرد ونحاول نفردها من الوسط فقط مع ترك الأطراف مرتفعه


http://i.imgur.com/DG0gH.jpg
والصراحة هما بيستخدموا قوالب خاصة لتشكيل الخبز
ودا شكلها
http://i.imgur.com/w7BNH.jpg

والبديل
 
http://i.imgur.com/t7pqE.jpg
 نضغط فى وسط العجين بالأشكال السابقة والمقص نقص به اطراف العجين



http://i.imgur.com/YDsHe.jpg


http://i.imgur.com/oaI9N.jpg


http://i.imgur.com/ZRsCd.jpg


http://i.imgur.com/FHzjM.jpg


http://i.imgur.com/LciOy.jpg
ثم نتركها تختمر بعد التشكيل
وندهن الوجه بصفار البيض مخلوط مع نقطة حليب ويخبز فى فرن حار

http://i.imgur.com/x0bnu.jpg

http://i.imgur.com/uVCmi.jpg

http://i.imgur.com/DjCpy.jpg


ومن الداخل هش وخفيف جدا





http://i.imgur.com/8i2bP.jpg

وده شكله م الخلف مطبوع علية الورده


http://i.imgur.com/COmjG.jpg

ويُقدم مع الجبن واللبنه والمربي


http://i.imgur.com/mXbY1.jpg


http://i.imgur.com/tVOy5.jpg
نسيت اقولكوا لازم نخرم الوسط بالشوكة عشان مش ترتفع
ودا شكل الخبز الازبكستاني ودا شغل مصانع طبعا وانا علي قد حالي
http://i.imgur.com/dypSC.jpg

http://i.imgur.com/MJvQs.jpg

 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

ألعاب زمان

قد يستحقر البعض أساليب اللعب زمان . ولكن بشئ من الإنصاف يمكن أن نعدد من المزايا التى فى تلك الألعاب بما يصعب حصره . وهنا نترك لكم ف...