خبزأوزبكستان
طريقة عمل خبز أوزبكستان بالصور
المقادير :
500 مل حليب يعني حوالي 3 كوب من الأكواب المعيارية
75 جم زبدة يعني 3/4 اصبع
م ك سكر
م ص ملح
م ك خميرة
دقيق حسب الخليط
الطريقة :
نُسخن الحليب ثم نُضيف له الملح والسكر والزبدة ونترك الزبدة تسيح ثم نخلي الحليب يبرد يعني يكون فاتر
ثم نضيف الخميرة ونتركها عشر دقائق حتي تتفاعل
ثم نضيف الدقيق قليلا قليلا بحيث تكون العجينة لينة وطرية
ونعجن ذي ما إحنا عارفين حوالي عشر دقائق
ودا بعد التخمير
ثم تقطع
وتفرد ونحاول نفردها من الوسط فقط مع ترك الأطراف مرتفعه
والصراحة هما بيستخدموا قوالب خاصة لتشكيل الخبز
ودا شكلها
والبديل
نضغط فى وسط العجين بالأشكال السابقة والمقص نقص به اطراف العجين
ثم نتركها تختمر بعد التشكيل
وندهن الوجه بصفار البيض مخلوط مع نقطة حليب ويخبز فى فرن حار
ومن الداخل هش وخفيف جدا
وده شكله م الخلف مطبوع علية الورده
ويُقدم مع الجبن واللبنه والمربي
نسيت اقولكوا لازم نخرم الوسط بالشوكة عشان مش ترتفع
ودا شكل الخبز الازبكستاني ودا شغل مصانع طبعا وانا علي قد حالي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق